lauantai 7. helmikuuta 2015

Päivä 29- 7.2 Kotimatka

Ensimmäinen herätys oli puoli kolmen jälkeen kun kämppiksemme, aikuispuolen leipuri-kondiittori Sara, herätti meidät hyvästelläkseen (hän jäi Ranskaan vielä neljäksi viikoksi). Seuravaa herätys oli puoli kuusi, jolloin oli lopulta pakko nousta ylös. Laittauduimme ja söimme aamupalan, sekä pakkasimme vielä viimeisetkin tavarat. Carine tuli hakemaan meidät hotellilta kaksikymmentä yli kuusi ja vei juna-asemalle. Hän antoi kotiin viemiseksi paikallisia Verveine karkkeja ja saattoi meidät oikeaan junaan. Juna lähti kaksikymmentä vaille seitsemän ja meni suoraan Le Puysta Lyoniin, matka kesti reilut kaksi tuntia.

Lyonissa meidän piti vaihtaa lentokentälle vievään junaan, se onneksi saapui juuri kun pääsimme ulos juna-asemalta, joten meidän ei tarvinnut odottaa yhtään. Lentokentälle pääsimme noin puolessa tunnissa. Pääsimme heti lähtöselvitykseen ja saimme isot matkalaukut laitettua menemään suoraan Helsinkiin.
Turvatarkastuksestakin pääsimme läpi ilman ongelmia. Sitten jouduimme odottelemaan pari tuntia, lento Lyonista Pariisiin lähti yhdeltä. Lento oli kuitenkin onneksi ajallaan ja meni nopeasti, laskeuduimme Pariisiin kahden aikoihin.



Pariisissa oli helppo kulkea ilman isoja matkalaukkuja ja päsimme nopeasti oikeaan terminaaliin ja turvatarkastuksesta läpi. Turvatarkastuksen jälkeen huomasimme että Helsinkiin oli menossa jo aikaisemmin yksi kone, johon olisimme ehtineet ihan hyvin. Nyt meillä nimittäin oli neljä tuntia odotusaikaa ennen oman koneemme lähtöä. Ostimme ruokaa ja hyödynsimme lentokentän ilmaista wifiä odotellessamme.

Pariisin lentokentältä 

Pienen pieni osa Pariisin lentokenttää

Lento Pariisista Helsinkiin lähti ajallaane, seitsemältä. Lennon alussa ilmoitettiin että turbulenssia saattaisi ilmetä matkalla tulevan myrskyn takia, mutta lento sujui hyvin tasaisesti. Laskeutuessa huomasi tuulen vaikutuksen varsinkin kun istuimme lentokoneen takaosassa. Kone heittelehti jonkun verran, mutta tulimme maahan onneksi hyvin tasaisesti. Olimme Helsingissä hieman yli yhdeltätoista, odotimme laukut ja lähdimme uloskäynnille. Meitä oltiinkin jo vastassa ja pääsimme heti viemään tavarat autoon ja lähtemään kohti Mikkeliä.

Helsingin valoja 

Onnelliset kotiin palaajat 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti