lauantai 17. tammikuuta 2015

Päivät 5-7 17.1 Työharjoittelua

Anun työharjoittelu

Torstaina työharjoittelu alkoi seitsemältä. Ensimmäinen päivä meni paljolti tarkkaillessa. Toppipaikan pomo puhuu hiukan englantia, muutamia sanoja sinne tänne, kuitenkin sen verran että yleensä ymmärrän suurin piirtein mitä pitää tehdä tai mitä kysytään. Pois pääsin vartin yli yksi. 

Perjantaina ja tänään työaika alkoi puoli seitsemän. Pääsin jo tekemään joitain töitä itse ja auttamaan muita enemmän. Tiskejä pesin aina kun kukaan ei antanut muuta hommaa. Ihan mukavaa on ollut, paljon oppii jo katselemalla, ainut ikävä asia on ettei kukaan puhu englantia niin että saisi keskustelun aikaan, enkä itse ymmärrä mitä miehet (kaikki työntekijät leipomon puolella miehiä) puhuvat ranskaksi, joten juttelu jää aika vähäiseksi.


Senjan työharjoittelu 

Torstaina oli ensimmäinen työharjoittelupäivä joka alkoi minulla puoli kuusi aamulla, kävelin opettajamme kanssa sovittuun paikkaan odottamaan kyytiä. Työharjoittelupaikalle päästyäni ja työvaatteet vaihdettua oli aika tutustua töihin. Ensimmäisenä sain tehdä omenapiirakkaa. Tämän jälkeen minut siirreettiin alakertaan katsomaan patongin valmistusta sekä paistoa. Siellä hetken katseltua pääsin viiltelemään patonkeja sekä kokeilemaan niiden valmistusta. 
Myöhemmin siirryin takaisin ylös tekemään croisantteja ja suklaarullia (Pain au chocolat). Suurin osa päivästä kului katselemalla, mutta oppiihan sitä silläkin tavalla. 

Perjantai päivä kului enemmän seuraamalla sivusta ja kuuntelemalla valmistus- sekä työohjeita ranskaksi, joista ymmärsin sanan sieltä ja sanan täältä. Pääsin myös tekemään loppiaispiirasta eli voitaikinapiirakkaa missä on sisällä mantelitäytettä. 


Työympäristö on ihan mukava, vaikkakin seitsemästä tapaamastani työntekijästä, (joista kuusi on miehiä) muutama puhuu hiukan englantia. 


Muuta torstaista

Torstaina oli kokonaisuudessaan pitkä päivä. Ehdimme juuri ja juuri ottaa kämpällä parinkymmenen minuutin torkut ennen kuin Carine tuli vartin yli kolme hakemaan meitä koululle. Siellä pidimme esitelmän Suomesta neljälle pojalle, joista kaksi on lähdössä vaihtoon Suomeen. Kämpällä olimme takaisin kuuden aikaan, söimme ja katsoimme Scary Movie 3:sen.

Muuta perjantaista

Keli oli perjantaina huono, vettä satoi lähes koko päivän. Olimme sopineet Suomeen tulossa olevien poikien, Vincentin (opiskelee tarjoilijaksi) ja Pierren (opiskelee leipuriksi), kanssa tapaamisen. Töiden jälkeen ehdimme ottaa tunnin päiväunet, ennen kuin menimme neljäksi hotellin respaan. Pierre tuli hotellille omalla autollaan ja Vincent otti meidät täältä kyytiin. Ensin kävimme paikallisessa yökerhossa juomassa teetä ja sitten kävelimme samalle kirkolle jonka näimme maanantaina juoksulenkillä. Nyt kirkko oli auki ja kävimme siellä sisällä. Se oli upea, harmiksemme kuvat vain jäivät hieman pimeiksi vähäisen valaistuksen takia. Sieltä palasimme autolle ja suuntasimme Mc Donald'sille. Ruuan jälkeen menimme vielä pariksi tunniksi Vincentin luokse, kuuntelimme ranskalaista ja suomalaista musiikkia, opetimme heille suomalaisia sanoja ja juttelimme. Puoli kymmeneltä Vincent lähti tuomaan meitä takaisin kämpälle. Olimme sängyssä jo noin kymmeneltä, mutta nukkumaan rauhoituimme vasta kahdentoista aikaan, liekö päiväunet olleet liikaa.


Kuvia kirkosta





Muuta lauantaista

Kiersimme töiden jälkeen vähän aikaa kaupungilla ja veimme samalla reissulla pyykkejä pesulaan. Ruokaostoksetkin tuli viikonlopulle tehtyä. Kämpälle palattuamme nukuimme ja loppuilta on kulunut myös rennoissa merkeissä, kohta ehkä katsotaan taas joku leffa. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti