lauantai 31. tammikuuta 2015

Päivät 19-21 31.1 Työharjoittelupäiviä


Senjan työharjoittelu 

Torstai aamuna herätyskello soi 4.20 eli oli taas aika lähteä töihin. Töissä aloitin päiväni tekemällä kolmesta erilaisesta keksitaikinasta isoja sekä pieniä keksejä. Tämän jälkeen autoin valmistamaan vaniljakreemiä. Pääsin myös itse tekemään kaksi erilaista keksitaikinaa. Loppupäivä meni croissantteja ja mantelipiirakoita tehdessä. 

Perjantaina pääsinkin auttamaan leipien valmistuksessa.  Sain auttaa taikinoiden valmistuksessa. Jonka jälkeen opin tekemään viittä erinäköistä leipää. Pääsin myös viiltelemään patonkeja. Kaiken ohessa kannoin peltejä ja ripustelin patonkeihin käytettäviä pellavaliinoja kuivamaan. Leipien valmistumisen jälkeen siirryin hetkeksi ylös juuri sopivaan aikaan mantelipiirakoiden valmistukseen.

Töistä päästyäni menin käymään työkaverini luona syömässä (ruokailu kutsu mistä kerroin aikaisemmin). Alkuun oli linssimunasalaattia ja pääruoaksi oli kana-peruna laatikkoa. Syötyämme ja aikamme juteltuamme lähdin takaisin hotellille, sillä iltapäivällä oli tarkoitus lähteä kiertelemään kauppoja Anun kanssa. 

Tänään oli ensimmäisenä vuorossa pienten kinkku- ja tomaattipiirakoiden valmistamista, mistä siirryin omenoiden viipaloimiseen omenapiirakoita varten. Välillä tiskasin ja harjasin lattioita. Päivemmällä tein sitruunatahnaa ja täytettä croisantteihin. Lopuksi tein vielä suklaakeksejä. 

Anun työharjoittelu

Torstaina herätyskello soi 5.30, mutta heräilin useasti muiden tehdessä lähtöä. Työpäivä alkoi normaaliin tapaan puoli seitsemän. Tein mantelitäytteisiä croissantteja, kuorin omenoita, valmistin suklaarullia ja normaaleja croissantteja pakkaseen ja auttelin vähän jokaista työntekijää. Silloin kun muuta hommaa ei ollut tiskasin astioita. 

Eilinen päivä meni nopeasti. Töissä oli vaihteen vuoksi koko ajan tekemistä. Muotoilin pieniä taikinarinkuloita, jotka paistettiin öljyssä ja tomusokeroitiin (hiukan saman oloisia kuin munkit Suomessa). Sitten tein mantelitäytteisiä croissantteja, kuorin omenoita, valmistin suklaarullia ja croissantteja, sekä autoin muita. Tiskasin taas aina jos mitään muuta tehtävää ei ollut. Vähän ennen kahtatoista pomo ilmoitti että kaikki päivän hommat on tehty ja voin lähteä kotiin. Ensimmäiden kerran koko työharjoitelun aikana olin ensimmäisenä kotona, kun Senjakin oli työkaverinsa luona syömässä.

Tänään ei ollut niin paljon tekemistä kuin eilen, mutta ihan mukava päivä
 kuitenkin. Tänään tehtiin iso satsi munkin tyylisiä juttuja joita tein eilenkin. Autoin ison osan päivästä niiden tekemisessä. Lisäksi tein taas mantelitäytteisiä croissantteja ja kuorin omenoita leivonnaisia varten. Loppupäivästä autoin muita työntekijöitä ja hoidin tiskiä, kunnes pomo totesi ettei ole mitään tekemistä ja päästi minut kotiin yhden aikoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti